30 minuter 2 personer
Varm søtpotet, pære og frisée-salat med brandy og blåmuggost-dressing
Ha fløte, brandy, blåmuggost og druesirupen i en blender og bland til det er silkemykt. Hell over i en liten flaske med tut.
Varm ovnen til 180° C. Skrell pæren og søtpotetene og del i skiver á ca. 1 ½ cm tykkelse og legg på en stekeplate. Drypp olivenoljen over og krydre med salt og pepper. Stek søtpotetene i ovnen i ca. 10 minutter før pærene tilsettes.
Fortsett å steke til alt har fått en mørk karamellfarge og alt er ferdig kokt.
Ha olivenolje og rødvinseddik over frisée-salaten og pecan-nøttene.
Fordel søtpoteter og pærer på to tallerkener.
Klem ut små topper med brandy og blåmuggost-dressingen rundt dette.
Dander frisée-salat og pecan-nøtter og server omgående.
Prøv gjerne en vin laget av druetypen Chenin Blanc.
1 Conference pære
1 oransj søtpotet
1 gul søtpotet
3 ss olivenolje
1 ts havsalt
1 ts sort pepper
20 g pecan-nøtter
60 g frisée salat
1 ts Extra Virgin olivenolje
½ ts rødvinseddik
Brandy og blåmuggost-dressing
65 ml fløte
1 ts brandy
75 g kremet blåmuggost
1 ts druesirup (fås i innvandrerbutikker)