20 minuter 4 personer
Krydret melonsuppe med mango salsa
Kjør Cantaloupe-terningene til puré, hell halvparten over i en kjele og kok over middels varme i 10 minutter. Ta kjelen av varmen, hell puréen over i en skål og sett denne til kjøling over is. Legg alt krydderet i en tørr stekepanne og rist på middels varme til det begynner å dufte (ca. 4 minutter). Tilsett fløte, lime-zest, ingefær og sitrongress og la dette putre i 5 minutter. Krydre med salt og pepper og la det småkoke i ytterligere 5 minutter. Sil alt sammen og avkjøl over is.
Hell den ferske puréen, den kokte puréen og den avkjølte fløteblandingen i en blender. Tilsett Tabasco og limesaft og kjør den glatt.
Sil alt og sjekk krydringen. Sett inn i kjøleskapet og avkjøl godt.
Server i suppetallerkener toppet med vannmelon, druer, mango og mynte.
Salsa
Bland alle ingrediensene i en bolle og avkjøl til det skal brukes.
Drikketips: En vin av druetypen Gewürztraminer
4 modne Cantaloupe meloner, skrellet, uten frø og delt i terninger
1 stjerneanis
1 kanelstang
10 fennikelfrø
½ ts korianderfrø
8 sorte pepperkorn
350 ml fløte
Revet skall av 1 lime
1 ts revet ingefær
1 sitrongress-stilk
Havsalt og pepper
3 dråper Tabasco
110 ml friskpresset sitronsaft
Friske mynteblader skåret i tynne striper, til pynt
Salsa
150 g vannmelon skåret i små terninger
100 g druer uten sten og delt i to
50 g renset og ternet mango
50 g ternet agurk uten skall