180 minuter 6 personer
Fremgangsmåte:
1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.
3. Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.
4. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen. Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter/ stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.
*Oppskriften er hentet fra Klikk.no
Drikke til lam
En deilig Bordeaux eller en kraftig spanjol fra Rioja er aldri feil til lam. Om du ønsker en hvitivin, vil det passe med en tysk hvitvin som f.eks. en riesling.
Øl passer også godt til lam.
1 stk lammelår à 2,5 kg
2 ts salt
1 ts pepper
1,5 ts tørket rosmarin eller 4 stilker frisk
3 fedd hvitløk
1 stk løk i båter
3 stk gulrot
1 l vann
Saus:
8 dl stekesjy
4 ss hvetemel, utrørt i kaldt vann
1 ss rødvin eller solbærsaft
1 ts soyasaus
0,5 ts pepper
0,5 ts salt