Lammelår

Lammelår

180 minuter 6 personer

Fremgangsmåte:

1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster.
2. Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form. Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Hell på ca 1 liter vann.
3. Stek på 125° C i 2-3 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt.
4. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp. Imens kan du lage saus av stekesjyen. Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter/ stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.

*Oppskriften er hentet fra Klikk.no

Drikke til lam
En deilig Bordeaux eller en kraftig spanjol fra Rioja er aldri feil til lam.  Om du ønsker en hvitivin, vil det passe med en tysk hvitvin som f.eks. en riesling.

Øl passer også godt til lam.

 

Ingredienser

1 stk lammelår à 2,5 kg
2 ts salt
1 ts pepper
1,5 ts tørket rosmarin eller 4 stilker frisk
3 fedd hvitløk
1 stk løk i båter
3 stk gulrot
1 l vann

Saus:
8 dl stekesjy
4 ss hvetemel, utrørt i kaldt vann
1 ss rødvin eller solbærsaft
1 ts soyasaus
0,5 ts pepper
0,5 ts salt

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.