30 minuter
På oppfordring fra Tor Morten Myrseth i Peppes Pizza så blir helgens store snakkis en pizza!
Blomkål pizza med trøffelolje og grønnkål chips
Dette er ikke vanskelig, tar ikke lang tid, er billig og veldig godt.
BUNN: holder til 3 stk pizza a ca 27-28 cm dia( eller bruk din egen)
Fremgangsmetode:
• Smuldre gjæret i en eltebolle og rør ut gjæret med vann
• Tilsett olje, sukker, salt
• Tilsett mel litt etter litt
• La den elte sakte i 5 min eller gjør det for hånd litt lenger
• Dryss litt mel på toppen av «klumpen»
• Sett til å heve i romtemperatur i ca 1 time
• Ha deigen på benken og kna den litt for hånd, del i 3 boller
• En kjevles til en dia på ca 30 cm, to boller kjevles ut til en dia på ca 15 cm.
Alle skal være ca 3-5 mm tykke.
• Legg på smurt brett
• Fyr opp ovnen til 240c
• Legg på topping
Har du deig til overs så lag enda en favoritt pizza
Topping:
Server!
Anbefaler faktisk her et godt glass champagne til
• 15 gr fersk gjær
• 3 dl lunkent vann
• 2 ts sukker
• 1 ts maldonsalt
• 2 ss olivenolje
• 1 dl durumhvete
• 5,5 dl hvetemel
Topping:
• 1 hel fersk blomkål
• 5-6 dl mornaysaus eller seterrømme
• 1 rødløk skåret i ringer
• 300 gr ost ( helst PP el. Jarlsberg)
• 100 gr snøfrisk naturell
• 100 gr strimlet grønnkål
• 1 ts trøffelolje med 2 ss olivenolje
• 1 lime
• 100 gr bacon i biter