Chenin Blanc er en hvitvinsdruer som bør nevnes. Dette er en mye brukt hvitvinsdrue som gir ofte svært gode viner med mye syre. Den er også vanlig i California og Sør-Afrika. I Sør-Afrika blir den kalt Steen. Vinene blir vanligvis friske, med aroma av marmelade, eple og nøtter. Den brukes også i søte viner dersom den angripes av edelråte.
Muscat er aromatisk hvitvinsdrue og velegnet både som vindrue så vel som spisedrue. Den benyttes som tørre og hvite druer i hele verden. Fra Østerrike finner man Grüner Veltliner. Av denne druetypen, lages det alt fra supre kvalitetsviner til enkle bordviner. Italia har en spennende hvitvinsdrue fra Marche-regionen – verdecchio. Dette blir viner med fylde, syre og karakter.
Spania har en syrlig og fet toppdrue – Albariño, dyrkes i Galicia Rias Baixas området, nord vest i Spania. To druer som er kjent fra Alsace – Gewürstraminer og Pinot Gris, lager krydret, aromatiske viner med mye kraft.