Fårikål hører høsten til, og den er både enkel å lage, og utrolig god på smak. Når det begynner å bli mørkt og kaldt ute, er det godt å kunne sette seg til bords med venner og familie og nyte Norges nasjonalrett. Men, hva slags vin til fårikål bør man velge?
Champagne er kanskje ikke det første du tenker på når du skal velge drikke til fårikål. Men, ta sjansen, det er fantastisk godt. Først og fremst på grunn av syren i Champagnen. Den renser opp ganen og kompleksiteten harmonerer godt med kombinasjonen av kål, lam og pepper.
Velg en tørr Champagne fra for eksmpel Lanson, Nicolas Feuillatte eller Alexandre Bonnet.
Hvitvin
Tyske Rieslinger egner seg meget godt på grunn av det høye syrenivået. Viner fra druen Chenin Blanc og Sauvignon Blanc fungerer også veldig bra. Prøv gjerne en hvitvin fra nye verden, spesielt Sør-Afrika.
Rødvin
Hva gjelder rødvin til fårikål strides de lærde. Noen mener at rødvin ikke passer i det hele tatt – det er ikke vi enige i!
Rødvin med syre og fruktsødme, samt jordlige aromaer harmonerer godt til høstens fårikål. Prøv gjerne en Beaujolais, viner på Nebbiolo– eller Pinot Noir-druen.
Aquavit og et godt glass øl er selvfølgelig heller aldri feil til fårikålen.