120 minuter 2 personer
Gresskar- og soppravioli med scampi og salviesmør
Kok opp smøret over lav varme til det begynner å ta farge. Ta kjelen av varmen og legg i salviebladene.
Bland mel og egg i en matbereder til du får en deig. Pakk inn i plastfolie og sett inn i kjøleskapet i minst 2 timer. I mellomtiden lages fyllingen ved at gresskar stekes i smør i en panne til det er mørt. Ta vekk fra varmen, krydre med ½ ts havsalt og mos. Stek soppen i en ren panne med litt olivenolje. Tilsett soyasaus, Worcester sauce og sukker og stek til soppen er myk og væsken er fordampet.
Ta ut pastadeigen fra kjøleskapet og kjevle ut til ca. 1 mm tykkelse. Stikk ut 4 sirkler á ca. 7 cm i diameter. Legg en teskje gresskarfyll på to av sirklene og en teskje soppfyll på de to andre. Pensle det sammenpiskede egget rundt hele kanten på sirklene, brett over og trykk sammen slik at du klemmer ut all luften i ravioliene med fingrene. Kok opp vann med salt og legg forsiktig i ravioliene og la de trekke til al dente.
Krydre scampiene med salt og pepper og stek i olivenolje. Tilsett pinjenøtter.
Legg en ravioli med gresskar og en med soppfylling på hver tallerken. Legg på 6 scampi på hver og strø over pinjenøttene. Avslutt med beurre noisette og 4 salvieblad på hver.
Champagne vil passe godt til denne retten.
12 rå scampi uten skall
Havsalt og sort pepper
2 ts olivenolje
15 g pinjenøtter
50 g fint revet parmesan
Gresskar- og soppravioli
200 g type ‘00’ mel
3 egg
70 g fint hakket gresskar (flaskegresskar)
2 ts smør
½ ts havsalt
Olivenolje
8 sjampinjonger, fint hakket
2 ts soya saus
2 ts Worcester sauce
1 ts sukker
1 egg, pisket
1,5 l vann
1 ts havsalt
Salvie i beurre noisette
125 g usaltet smør
8 salvieblad