Ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks

20 minuter 2 personer

Ovnsbakt laks: Skrell og skjær i skiver hvitløksfeddene og stek forsiktig i olje i en stekepanne. Deretter skylles spinaten, stekes i pannen til den klapper sammen. Overskuddsoljen på spinat og hvitløk siktes bort, før alt anrettes i bunnen av et ildfast fat. Laksen legges oppå spinaten og settes i ovnen på 175 grader i ca. 5 minutter.

Sennepskrem: Grovkornet sennep og creme fraiche røres sammen og tilføres litt salt etter smak og behag. Laksen tas forsiktig ut av ovnen og påsmøres et jevnt lag av sennepskremen. Så settes det hele tilbake i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader. For å få en gyllen overfalte kan grillen tennes.

 

Tilbehør

  • Salaten som er skylt i vann vennes i litt olje og eddik. Server gjerne med kokte poteter – husk å velg riktig vin til laks – vel bekomme!

 

Ingredienser

  • 300 g. fersk laksefilet uten skinn (gjerne Salma)
  • To hvitløksfedd
  • Olje til steking
  • 200 g frisk babyspinat

Sennepskrem

  • 1 spiseskje grovkornet sennep
  • Salt
  • 3 spiseskjeer creme fraiche (38%)

Tilbehør

  • Gjerne kokte poteter (din favoritt)
  • Olje
  • Eddik
  • Assortert utvalg av blandende salater

 

Anbefalt drikke

Logg inn for mer info. angående anbefalt drikke som passer til maten
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.