Regionen Chablis er den nordligste kommunen i Burgund. Romerne plantet vinstokker der tilbake i 510 e.k. Det var munkene som utviklet Chablis og gjorde området kjent. Vinen dyrkes i området Chablis som har et særeget jordsmonn. Det består av Kimeridge og Portland kalk er forsteinet fossiler fra Urtiden. Vinene adopterer smaken fra jordsmonnet. Du vil finne i en flaske Chablis smak av fossile østersbed, mineraler, sjø og kritt.
Chablis dyrket i portlanddominert jordsmonn gir fruktige og lett mineralske viner. Chablis dyrket i kimmeridge jordsmonn gir sjøpreg og intens mineralske viner.
Betegnelsen Petite Chablis, som er den letteste stilen, ble laget for å dekke inn all vin fra Chablis som ikke er dyrket på kimmeridge-jordsmonn. Petit Chablis dyrkes på portlands-jordsmonn og gir viner med lett frisk mineralsk Chablis karakter. Det er i dag 884,15 ha som benyttes til dyrking av Petit Chablis, dette er mindre enn for Chablis 1. Cru.
Det er kun Chardonnay druen som benyttes i Chablis og Petit Chablis. Lokalt heter denne druen Beaunois.