Bernard Baudry
Frankrike/Loire
Fra sine to første hektar med vinmarker som han kjøpte i 1975, har Bernard Baudry aldri sett seg tilbake. Og i dag er han utvilsomt en av Chinons absolutt mest respektere vinmakere. Nitidig arbeid i vinmarkene er en forutsetning for den konsistente kvaliteten som Baudry leverer, årgang etter årgang. Fra sine opprinnelige to hektar, har i dag eiendommen vokst til om lag 30 hektar - og etter hvert har Bernard pensjonert seg og overlatt ansvaret til sønnen Matthieu. Sistnevnte godt hjulpet av opparbeidet erfaring fra studier og praksis i både Bordeaux og Macon, samt hentet verdifulle impulser under internships i både California og Tasmania. Velsignet med vinmarker i en lang rekke ulike jordsmonn, gir Baudry en unik mulighet til å trylle frem et pent lite arsenal av distinkt forskjellige cuvéer - en rekke presise og teksturdrevne viner i en tradisjonell og klassisk stil. Vinmarkene har alltid vært dyrket etter miljøvennlige metoder (ingen syntetisk-kjemiske plantevernsmmidler brukt), og har vært drevet økologisk siden 2006. I kjelleren er det hands-off vinmaking så langt det lar seg gjøre. De håndinnhøstede druene gjæres naturlig i en kombinasjon av betong, ståltank og gamle fat - avhengig av cuvée.