Patrick Baudouin er en av Loire’s ledende kvalitetsprodusenter. Hans økologisk dyrkede
hvite viner fått mye oppmerksomhet. Anjou er vindistriktet rundt den franske byen
Angers i den vestre delen av Loire-dalen. Ord som “pasjonert” og “idealistisk” dukker opp
når man møter Patrick. Han ankom Côteaux du Layon i 1990 etter å ha vært bokhandler
i Paris i mange år. Han hadde arvet noen hektar vinmarker av sine besteforeldre som
hadde vært i familien eie siden 1920.
I dag er eiendommen på 13 hektar. Syv av disse er til Chenin Blanc-druen som produserer
tre tørre hvite viner og en serie søte viner. Endringen til økologisk dyrking har resultert
i en betydelig økning av kvalitet og personlighet i vinproduksjonen. Eiendommen ble
sertifsert i 2001. Patrick er svært negativ til chaptalizing (tilsetting av sukker) og sulftter
blir benyttet minimalt. Tålmodighet og samspill med naturens påvirkning og kun druenes
eget gjær blir benyttet i vinfremstillingen. Hans vindyrking i dag er fra St Aubin de Luigné
og Chaudefonds sur Layon, men også litt i Rochefort sur Loire. Jordsmonnet er preget
av mye skifer og gir en elegant mineralitet i vinene. I tillegg til hans hvite er også noe
Cabernet Franc & Sauvignon og Grolleau Noir dyrket for hans røde viner