Domaine des Entrefaux
Frankrike/Rhône Nord
Domaine des Entrefaux i Crozes Hermitage ble startet i 1978, da Charles-Jean Tardy gikk ut av kooperativet Caves des Tain. I dag drives domainet av sønnen François. Med ham kom overgangen til økologisk dyrking, og med en vinifikasjonen som satser på bruk av naturlig gjær.
Totalt har domainet 26 ha med vinmarker, alle i Crozes-Hermitage, hvorav 22 ha er med Syrah. De 4 resterende er med hvitvinsdruene Marsanne (mest) og Roussanne. All innhøsting skjer manuelt, og i hovedsak blir Syrah avstilket. Kun de eldste vinplantene beholder stilkene (for Machonnières), mens avstilking skjer for å fremheve fruktigheten (i den klassiske cuvéen). Vinifikasjonen er tradisjonell, termperaturkontrollert og med bruk av naturlig gjær. Maserasjonen/gjæringen, som foregår over 2-3 uker, skjer på betong, mens lagringen foregår dels på foudres (30 %), dels på barriques.