Marchesi di Barolo
Italia/Piemonte
Marchesi de Barolo ligger midt i hjertet av byen Barolo, en liten by omgitt av høye åser som beskytter den mot dårlig vær og overdreven luftstrøm. Denne spesielle beliggenheten, kombinert et jordsmonn dominert av leire- og kalk, skaper de ideelle forholdene for at nebbiolo-druen skal kunne uttrykke seg fullt ut. Vinmarkene ligger i åssidene i og rundt Barolo by, samt i Langhe, Roero og Monferrato. Alle i relativt små områder med stor grad av biodiversitet. Innhøstingen gjøres separat i hver vinmark, og om nødvendig høstes druene på forskjellige tidspunkter, avhengig av forskjeller i høyde og/eller eksponering. På denne måten sikrer vi alltid fruktens helse og perfekte modenhet.
Historien om Marchesi de Barolo starter med en kjærlighetshistorie mellom en fransk adelskvinne og en italiensk Marquis. Juliette Colbert de Maulévrier, grandniese av solkongens finansminister forelsker seg i Marquis Carlo Tancredi Falletti. De gifter seg i Versailles og bosetter seg i Piemonte, Palazzo Barolo. Juliette som endrer navn til Giulia, tar med sin kunnskap og erfaring om vin fra Frankrike og ser et potensiale i nebbiolo og området som bringer vinen til et nytt nivå. Tidligere var vin laget på nebbiolo kjent som søt og lett musserende rødvin grunnet uferdig gjæringsprosess. Giulia bygger nye kjellere i Barolo og vinifiserer og lagrer nebbiolo vin slik at de er beskyttet mot de kalde temperaturene sent på høsten. Denne nye vinifiseringen er begynnelse på det vi i dag kjenner som «kongen av vin», barolo. I tradisjon ble den oppkalt etter byen. Familien Abbona overtar Marchesi de Barolo i 1929. Etter overtagelsen viet familien seg til arbeidet som Marchesi Falletti startet på 1800-tallet, og er stadig trofaste tolker av det rike mangfoldet i disse områdene, vinmarkene og druene. I dag har familien Abbona, med Ernesto og Anna, og deres barn Valentina og Davide, produsert vin i seks generasjoner.