Colombera & Garella
Italia/Piemonte
Colombera & Garella er samarbeidet mellom Giacomo (Colombera) og Cristiano (Garella) for å fremvise nebbiolos ulike uttrykk fra ulike terroirs. Cristiano Garella er den lokale «whiz-kid» vinmakeren som hoppet av jobben som leder og vinmaker for den store og historiske produsenten Tenute Selle (i Lessona), da de satset i en mer internasjonal stil på sine viner enn det han ønsket være med på. I dag konsulterer han for et par små, unge produsenter i Alto Piemonte, samt altså har gått «all in» og satt navnet sitt på etiketten til vinene fra Colombera & Garella. Og fortsatt har han bare så vidt passert 30 år.
Giacomo Colombera er Cristianos venn fra langt tilbake, og representerer sammen med sin far, Carlo, familien som eier og dyrker vinmarkene. Vinmarker som Carlo har dyrket siden starten av 90-tallet.
Sammen startet altså disse to unge herrene, sammen med Giacomos far, Carlo, Colombera & Garella i 2010. Og deres pasjon og målsetting er krystallklar – autentiske, terroirdrevene viner som viser frem nebbiolos ulike uttrykk. Forholdene er relativt beskjedne, med små gjæringskar i sement og godt brukte barrique for lagring av vinene. Kombinasjonen talentfull vinmaker og høykvalitets økologisk dyrket (ikke sertifisert) druemateriale resulterer i viner med adresse og potensiale.
For tiden lager de vin fra Bramaterra DOC, Lessona DOC og Coste delle Sesia DOC – vinmarker preget av lavere pH-verdi enn de man finner lengre sør, nærmere bestemt Langhe (Barolo og Barbaresco). Dette gir gjerne lavere alkoholinnhold i vinene, med elegante tanniner og mineralkarakter.