Badia a Coltibuono
Italia/Toscana
Røttene til Badia a Coltibuono skriver seg tilbake til 1058, da munker fra Vallombrosanordenen (en variant av Benediktinerne) grunnla klosteret som siden ble kjent som Badia a Coltibuono – eller Klosteret med den grøderike høst. Den nyere tid startet i 1846, da Guido Giuntini kjøpte eiendommen. I dag drives den av hans etterkommere: søsknene Roberto, Paolo og Emanuela Stucchi-Prinetti.
Eiendommen ligger i den østlige delen av Chianti Classico (som er den historiske kjernen til vinområdet Chianti), nær Gaiole. Her eier de 50 ha med vinmarker, i tillegg til at de kjøper druer fra hele Chianti. Vinmnarksarbeidet er økologisk, og kjellerarbeidet tradisjonelt, med fokus på å lage tradisjonell og autentisk Chianti-vin. Kun naturlig gjær på viner fra egne marker, temperaturkontrollert gjæring og forsiktig fatlagring (i hovedsak store og brukte fat). De dyrker alle de ni klassiske Chianti-druene: Mammolo, Ciliegiolo, Pugnitello, Colorino, Sanforte, Malvasia nera, Canaiolo, Fogliatonda, og Sangiovese.