Castellblanc er en av de eldste cava-produsenten i Penedès.
Stiftet i 1908 av Parera familien, huset har siden vært drevet av grunnleggerens arvinger, alltid med vilje til å bringe kunsten med musserende vinproduksjon til glasset.
Castellblanc vant raskt anerkjennelse for kvaliteten på den internasjonale utstillingen i 1929 i Barcelona. Opprinnelig lå Castellblanc i sentrum av Sant Sadurni d'Anoia, men på slutten av 1970-tallet flyttet de til utkanten av byen, på grunn av økningen i etterspørselen.
Senere ble Castellblanc kjøpt av Ferrer-familien, som innlemmet firmaet i Freixenet-gruppen fra 1984-årgangen. Med dette ble en høytstående teknologisk konkurranse tatt i bruk og en innovativ markedsføring og eksportpolitikk ble innført. Og en vinnende ånd vokste, åpen for alle trender og markeder.
En av nøklene i produksjonen av cava er individualisert behandling av baseviner. I tillegg har Castellblanch har vært en av pionerene i anvendelsen av prosessen med mikrofiltrering før gjæring på flaske med utvalgte gjærkulturer, som de dyrker selv for egen identitet og stabilitet.
Tradisjonell cava produseres på en blanding av druene Xarel-lo, Macabeo og Parellada. Macabeo bidrar med frukt og syre, det viktigste grunnlaget. Parellada gir fruktige og fine aromatiske viner med flott mellomhøy syre. Parellada er ansvarlig for eleganse i cavaen. Xarel-lo bidrar med kropp, alkohol, friskhet og kraft i cavaen.
I tillegg er druene Chardonnay, Malvasia, Garnacha, Monastrell tillatt for produksjon av Cava Rosé.
Cava produseres etter "Método Tradicional", som betyr at den andre gjæringen foregår i flasken. Først presser man druene og gjærer vinen på normal måte. Deretter tilsettes ny gjær og sukker og vinen tappes på flaske. Så gjærer vinen i lukket flaske i flere måneder. Gjæren spiser sukker og kullsyre dannes i flasken. For å fjerne sedimenter som har dannet seg i flasken, stiller man tradisjonelt flaskene opp ned i pûpitres, slik at bunnfallet ligger tilslutt i på toppen av flasken. For å fjerne bunnfallet fra flasken fryses flasketoppen. Takket være overtrykket i flasken, som kan bli opp til 6 atmosfærer, skyter isklumpen ut når flasken åpnes. Før man forsegler flasken på nytt, tilsetter man en liten skvett druesaft i flasken. Dernest korkes den igjen, korken styrkes ved å holdes på plass med en metallstreng. Cava må lagres i minst 9 måneder før den kan selges.
Cavaens søthetsgrad bestemmes av druesaften som tilsettes før korken settes på, den såkalte "dosage". Hvis cavan skal være tørr, "brut", tilsettes maksimalt 15 gram sukker per liter, hvis den skal være halvtørr, "secco", tilsettes mellom 17-35 gram sukker og skal den være søt, "dulce", tilsettes minst 50 gram sukker per liter.