Heitz Cellar
USA/California
Heitz Cellar ble etablert i 1961 av Joe Heitz, en tidligere flymekaniker som utviklet en lidenskap for vin etter krigen. Etter å ha utdannet seg i ønologi, flyttet han til Napa Valley i 1951, hvor han ble en av få vinprodusenter. I 1961 kjøpte Joe og kona Alice en eiendom sørøst for St. Helena i Rutherford, hvor Grignolino-stokker allerede var plantet. En betingelse for kjøpet var at disse stokkene skulle bevares, avtalt med et håndtrykk.
I 1963 inngikk Joe et samarbeid med Tom og Martha May, som eide en vinmark beplantet med Cabernet Sauvignon. Gjennom et håndtrykk sikret Joe seg retten til å kjøpe alle druene derfra, og i 1966 lanserte han Heitz Cellars Martha’s Vineyard Cabernet Sauvignon – Napa Valleys første enkeltvinmarksvin.
Heitz Cellar ble sertifisert økologisk i 1984 og biodynamisk i 2021. Vingården strekker seg over 170 hektar med vinmarker i seks sub-appellasjoner: Oakville, Rutherford, St. Helena, Howell Mountain, Oak Knoll District og Calistoga, som gir stor variasjon i jordsmonn og klima. I 1989 og 2013 ble henholdsvis Trailside og Linda Falls tappet som enkeltvinmarksviner.
Familien Heitz eide vingården frem til 2018, da Lawrence-familien, med bakgrunn innen jordbruk, tok over. Brittany Sherwood, som startet som assisterende vinmaker i 2012, ble forfremmet til hovedvinmaker for å videreføre arven etter Joe og David Heitz.